veelgestelde vragen

1. Wat is permanente make-up?
Het inbrengen van pigmenten in de huid. De meest voorkomende behandelingen betreffen de wenkbrauwen, eyeliner of lippen.

2. Is het pijnlijk?
Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren, als is het uiteraard niet geheel gevoelloos. Mocht u het prettiger vinden om met een vorm van verdoving te worden behandeld, dient u zelf Emla-crème mee te nemen.

3. Voor wie is permanente make-up geschikt?
Permanente make-up is geschikt voor iedereen, ook voor gevoelige en/of allergische huidtypes.Het veroorzaakt geen ontstekingen en/o hinderlijke zwellingen (indien u zich zorgvuldig aan de nazorg houdt). De behandeling is uitermate geschikt wanneer u bijvoorbeeld weinig tijd heeft om zelf make-up aan te brengen, wanneer u het niet goed meer kunt zien, indien uw wenkbrauwen niet goed (meer) zijn van vorm of er haarverlies heeft opgetreden. Ook wanneer u vollere lippen wenst, de eyeliner vaak vervaagt en/of uitloopt of de liplijn niet goed blijft zitten, is dit een geschikte behandeling.

4. Naar welke behandeling is de meeste vraag?
De meeste gevraagde behandelingen hebben betrekking op de wenkbrauwen

5. Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Ondanks de naam is permanente make-up niet voor altijd, maar semi-permanent. Wanneer u het pigment niet onderhoudt en tijdig laat opfrissen zal het pigment uiteindelijk verdwijnen. Echter gaan hier wel enkele jaren overheen. Daarnaast is de houdbaarheid afhankelijk van diverse factoren, als de gebruikte techniek, de nazorg en uiteraard het onderhoud. Wanneer u het pigment bijvoorbeeld veel blootstelt aan zonlicht zal deze sneller oplichten. Om het mooiste resultaat te garanderen en te behouden, adviseren we een opfrisbehandeling voor de wenkbrauwen en lippen 1x in het jaar te laten plaatsvinden en de eyeliner 1x per 2 jaar. Indien u deze richtlijnen aanhoudt heeft u maar 1 opfrisbehandeling nodig. Bij langere periodes kunnen meerdere behandelingen nodig zijn voor een mooi resultaat, of zelfs een compleet nieuwe behandeling.

6. Hoe wordt permanente make-up aangebracht?
Bij het aanbrengen van het pigmenten wordt gebruik gemaakt van hele dunne naalden. Deze zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor er verschillende technieken en effecten mogelijk zijn. Hierdoor is er dus altijd een geschikte behandeling voor u. Het pigment wordt als het ware de huid ingesluisd. Omdat het pigment oppervlakkiger wordt aangebracht dan bijvoorbeeld bij een reguliere tattoeage, is een tweede behandeling altijd noodzakelijk. Tijdens de tweede behandeling wordt ervoor gezorgd dat het pigment optimaal wordt aangebracht en het perfecte resultaat ontstaat.

7. Hoe verloopt de behandeling?

De eerste behandeling duurt 2 à 3 uur (afhankelijk van de soort behandeling). Er wordt gestart met een intakegesprek, waarbij wij u vragen een aanta formulieren in te vullen en te lezen. Tevens kunt u tijdens dit gesprek uw wensen kenbaar maken en uw vragen stellen. De nazorg wordt met u doorgenomen en eventuele bijzonderheden besproken. Voor de daadwerkelijke pigmentatie plaatsvindt worden de wenkbrauwen en/of lippen eerst uitgetekend tot de gewenste vorm en wordt de pigmentkleur bepaald. Daarna start de behandeling met de pigmentatie.

8. Wat moet ik doen na de behandeling?
Tijdens het intakegesprek wordt u precies uitgelegd wat de nazorg inhoudt en ontvangt u deze ook schriftelijk. Op de pagina voor- en nazorg vindt u ook alle informatie.

9. Hoeveel tijd zit er tussen de 1e en de 2e behandeling?
De tweede behandeling wordt na 4 weken ingepland, zo geven we het wondje de tijd om ook van binnenuit te genezen. 

                             


10. Wat is het verschil tussen permanente make-up en tattoeages?
Tijdens het zetten van een tattoeage werkt de naald in de diepere huidlagen, waardoor het pigment niet vervaagd. Bij permanente make-up wordt het pigment oppervlakkiger ingebracht en zal het na verloop van tijd vervagen.

11. Moet ik ergens rekening mee houden alvorens de behandeling?

Vermijd het gebruik van alcohol of aspirine, ibuprofen en naproxen vanaf de dag voor de behandeling. Dit kan het bloed verdunnen en kan er tijdens de behandeling bloeding optreden, waardoor het pigment minder goed wordt opgenomen.

12. Waarom moet ik terug komen voor een nabehandeling?
Ongeveer vier dagen na de behandeling ziet u dat de pigmentkleur een stuk lichter is geworden. De opperhuid heeft zich vernieuwd en schilfert na 3 a 4 dagen gedeeltelijk af. Hierbij verliest u het pigment dat in deze laag was opgenomen. De tweede behandeling dient ervoor om de kleur weer bij te werken tot het gewenste niveau. Indien nodig kunnen er ook nog eventuele correcties en/of aanvullingen op de vorm worden aangebracht. Een eventueel derde behandeling is een controle op de tweede behandeling.

13. Wanneer moet ik terug komen voor een opfrisbehandeling?
Zodra u merkt dat de PMU dusdanig vervaagt, waardoor u weer elke dag gaat bijtekenen is het zeker tijd voor een opfrisbehandeling. Voor het mooiste behoud van resultaat geven we als advies om de wenkbrauwen en lippen 1x per jaar op te frissen. De eyeliner volstaat doorgaans om de 2 jaar. U betaalt dan de nabehandeling.

14. Hoe wordt de kleur gekozen?
Bij het kiezen van de pigmentkleur wordt gekeken naar de ondertoon van uw huid. 

15. Ik krijg binnenkort chemotherapie en heb de mogelijkheid tot haarverlies. Kan PMU iets voor mij betekenen?
Absoluut! U kunt uw bestaande wenkbrauwen ondersteunen met een body of schaduwtechniek. Het is van belang dat u de behandeling ondergaat vóór de chemotherapie. Mocht u uw wenkbrauwen verliezen na het ondergaan van de chemotherapie, bent u op de juiste plaats al in bezit van een 'nieuwe' wenkbrauw.

16. Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling?
Deze vraag wordt vaak gesteld. Het antwoord is nee! Laat a.u.b zo veel mogelijk haar intact. Hoe meer eigen haartjes hoe natuurlijker het resultaat

17. Ik heb alopecia Areata is PMU iets voor mij?
Jazeker! Juist voor mensen die geen haartjes hebben is dit een uitkomst. U kunt zowel wenkbrauwen als een eyeliner laten pigmenteren.

18. Ik heb wel eens een koortslip is dat erg?
Het Herpes Simpelexvirus blijft altijd in het lichaam actief, nadat u eenmaal geïnfecteerd bent. Zodra uw weerstand vermindert wordt het virus actief en zorgt voor een koortslip. Heeft u af en toe een koortslip? Dan kunt u in overleg met de PMU-specialsite een lipbehandeling ondergaan. Het is wel aan te radern om voorafgaand aan de behandeling bij de dokter tabletjes te halen voor het ontstaan van een koortslip en een week van te voren te gebruiken. Er bestaat een kans op pigmentafstoot. Dt is geheel op eigen risico.

19. Hoe wordt er verdoofd?
Er kan worden verdoofd met Emla crème die u bij de apotheek kunt verkrijgen. Neem de crème mee naar de salon om u hiermee te laten verdoven voor de behandeling.