bindweefselmassage

bindweefselmassage beautyvit huidverbetering breda rimpels huidverslapping pijnklachten rugklachten hoofdpijn

wat is bindweefsel?

Bindweefsel is een soort weefsel dat zich tussen de spieren en de huid bevindt en is verantwoordelijk voor het ondersteunen van de huid, organen, spieren en andere weefsels.

Als het bindweefsel verhard of verstrakt geraakt, dan kan dit leiden tot pijn en/of beperkte beweging. In dit geval is het aangeraden om een bindweefselmassage te doen zodat de productie van collageen en elastine geactiveerd wordt en zodat het weefsel soepeler wordt.

De gevolgen van ongezond bindweefsel

Ongezond bindweefsel kan leiden tot verschillende problemen. Bindweefsel is namelijk een belangrijk onderdeel van het lichaam aangezien het weefsels en organen ondersteunt en verbindt. Ongezond bindweefsel kan namelijk leiden tot rugpijn, nekpijn of heuppijn.
Een bindweefselmassage is hier dus de ideale oplossing voor!

Een bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een vorm van massage die gericht is op het behandelen van het bindweefsel van het lichaam. Bij deze massagetechniek worden er verschillende technieken gebruikt, zoals:

Stevige knijp- en roltechnieken

Druktechnieken

Lichte strijkingen

Het masseren van onderhuids bindweefsel zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.

Deze lichaamseigen eiwitten zorgen voor een vollere en stevigere huid en werken daarnaast ook nog anti-aging en anti cellulite!
Spieren worden opgewarmd en onderhuidse spierverklevingen worden verlicht.

Even bindweefselmassage heeft vaak verschillende doeleindes:

Pijnklachten: Het kan helpen het verlichten van klachten, waardoor een stijve nek en rug, spierpijn en hoofdpijn. 

Cosmetisch: een bindweefselmassage helpt de algehele huidconditie verbeteren en helpt bij de vermindering van rimpels.
Het wordt vaak uitgevoerd op het gezicht, de hals en de decolleté.

huidversteviging collageen rimpels cellulitis

wat is het resultaat van een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage kan helpen om het bindweefsel te versoepelen en de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan leiden tot een vermindering van pijn en spanning in het lichaam, verminderen van rimpels en littekens en ook het afnemen van cellulite en striae. 

Het kan ook helpen om de beweeglijkheid en flexibiliteit van het lichaam te verbeteren. Daarnaast kan een bindweefselmassage ook helpen om stress en spanning te verminderen en kan het een ontspannend effect hebben op het lichaam en de geest.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het resultaat van een bindweefselmassage kan variëren en afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de ernst van de klachten en de individuele behoeften van de persoon.

Doet een bindweefselmassage pijn?

Een bindweefselmassage kan soms een beetje pijn doen, vooral als het bindweefsel erg stijf of verkrampt is. De pijn ontstaat doordat we spanningen en knopen proberen los te maken die zich op diepere lagen van het bindweefsel bevinden. Als er tijdens een bindweefselmassage pijn wordt ervaren kunnen we op die plekken iets minder druk uitoefenen zodat de massage comfortabel blijft.

Hoe vaak mag je een bindweefselmassage doen?

Hoe vaak je een bindweefselmassage nodig hebt, hangt van verschillende factoren af, voornamelijk de toestand van je bindweefsel. In het algemeen kan je er vanuit gaan dat het goed is om eenmaal per week een bindweefselmassage te ondergaan.
Wij zullen je adviseren over de juiste frequentie van de behandeling.

Wanneer mag je geen bindweefselmassage doen?

Er zijn enkele situaties waarbij het niet aan te raden is om een bindweefselmassage te doen. Dit geldt voornamelijk voor mensen met bepaalde medische aandoeningen of die bepaalde medicijnen gebruiken. Het is belangrijk om in dit geval altijd eerst een arts te raadplegen. In onderstaande situaties kan je beter geen bindweefselmassage doen:

Bij koorts

Bij ontstekingen

Bij bloedstolsels

Bij hormonale behandelingen

boek hier uw behandeling