mobile fish and chip van oxford casus app zum handy orten iphone app espion come trovare un nome dal numero di cellulare

De voor- en nazorginstructies voor pmu

Voorzorg instructies

 • Drink een aantal dagen van te voren geen groene thee en neem geen voedingssupplementen met Vitamine E, door de antioxidanten pakken de pigmenten mogelijk minder goed.
 • Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en een aantal uur van te voren geen koffie of andere cafeïnehoudende dranken, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt er voor dat de pigmenten moeilijker blijven zitten, omdat het mee uit de huid vloeit met het bloed.
 • Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen. Mocht u toch iets willen gebruiken, is paracetamol toegestaan.
 • Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie.
 • Sport niet op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan en het zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer  vervaagt. Zout wordt ook gebruikt om verkeerde PMU te verwijderen.
 • Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit. Houdt er rekening mee dat de lenzen mogelijk meerdere dagen niet gedragen kunnen worden (door een mogelijke zwelling en voor een betere wondgenezing). Houd dus een bril bij de hand. Voor de genezing is het beter om pas na 72 uur de lenzen weer te dragen en deze met steriel water af te spoelen voor ze in de ogen worden geplaatst.Enerzijds omdat het in en uit doen van lenzen bacteriën met zich mee kan brengen wat mogelijk tot infecties kan lijden en anderzijds omdat lenzenvloeistof bestaat uit een zout oplossing en zout trekt het pigment uit de huid.
 • Bij een lipbehandeling is het beter om 2 weken voor de behandeling te stoppen met veelvoudig gebruik van labello, lipgloss en/of andere lip balsems (veelvoudig gebruik houd in meer dan 2 keer smeren per dag). Lipbalsems kunnen mogelijk de celdeling vertragen wat invloed kan hebben op het resultaat van de permanente make-up.
 • Als u ooit een koortslip heeft gehad en u wilt toch graag een lip behandeling ondergaan, volg dan het volgende advies op; neem 1 week van te voren 1000mg tot 2000mg L-Lysine en vitamine C-ester tabletten (De merken Solgar en Orthica zijn goed)
  Smeer met Zovirax crème, zodra er een prikkeling komt, dit is verkrijgbaar bij de reguliere drogist. 7 dagen na de behandeling kunt u met de voedingssupplementen stoppen.
 • Het is verstandig uw haar te wassen voordat u voor de behandeling komt. Na behandeling moet de huid in het gezicht minimaal een week droog gehouden worden.
 • Het totaalbedrag van de behandeling dient bij de eerste sessie te worden voldaan. Pinnen is mogelijk. Het totaalbedrag geeft u recht op 2 behandelingen + een garantie van 2 maanden na de laatste behandeling. De 2e behandeling moet binnen 12 weken na de 1e behandeling uitgevoerd worden, anders vervalt het recht op een 2e behandeling en de 2 maanden garantie. De nabehandeling is niet overdraagbaar.
 • Indien u bij een dermatoloog onder behandeling bent, raadpleeg deze dan alvorens de behandeling te laten uitvoeren.
 • Indien u chemotherapie moet ondergaan, raadpleeg dan eerst uw behandelend arts.
 • Mocht de behandeling om welke reden dan ook niet door kunnen gaan, dan vragen wij u vriendelijk uw afspraak maximaal 24 uur van te voren te annuleren. Dit in verband met de duur van de behandeling en de eventuele wachttijd voor andere klanten.

Nazorg instructies
De genezing van permanente make-up bedraagt ongeveer een week van buitenaf en zes weken van binnenuit. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een belangrijke rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van permanente make-up absoluut noodzakelijk. Direct na het aanbrengen van de permanente make-up is de behandelde plaats ingesmeerd met een verzachtende zalf, steriele vaseline.

 • Raak de gepigmenteerde huid niet aan, niet krabben of pulken ( was eerst uw handen voordat u de huid verzorgt)
 • Smeer de gepigmenteerde huid (met schoon gewassen handen) in met de steriele vaseline die u van ons heeft mee gekregen, minimaal drie keer per dag ,en tot het wondje helemaal genezen is. ± 1 week. U brengt de vaseline aan met een schoon wattenstaafje. Gebruik geen andere crème en laat ook niemand anders de crème gebruiken.
 • Voor hairstroke wenkbrauwen: Bij deze vorm van permanente make-up hoeft u alleen de vaseline te gebruiken als de behandelde plaats trekkerig is. Voor een mooi resultaat bij deze techniek is het beter om de behandelde plaats zo te laten genezen, zonder gebruik van de vaseline.
 • Dep de wond, indien nodig, voorzichtig droog met een schone tissue. Het wondvocht zorgt voor een dikker korstje, dus het droog deppen met een tissue zorgt ervoor dat het korstje mimimaal blijft. Dit zal alleen voorkomen op de dag dat de behandeling plaats heeft gevonden.
 • Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
 • Draag geen pleisters of verband over de permanente make-up.
 • Breng in geen geval cosmetica (make-up, milk, crème etc) aan op de wond gedurende de genezing.
 • Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater ( chloor zwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
 • Let ook op met douchen en water dat de gepigmenteerde huid niet te nat wordt, dit in verband met verweken van het korstje waardoor er eerder pigment afstoot kan plaatsvinden. Na het douchen droog deppen met een schone tissue.
 • Stel de gepigmenteerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezing op de permanente make-up altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen, dit voor mooier behoud van de permanente make-up.
 • Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezingsproces.
 • Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pus, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts. Informeer ons ook over de voortgang.
 • Houd er rekening mee dat na de behandeling de gepigmenteerde plaats vrij donker is. Dit komt omdat het pigment nog op de huid ligt. Daar zit wat wondvocht en bloed bij. Schrik hier niet van! De vierde of vijfde dag vallen de korstjes er langzaam vanzelf af en dan zie je de daadwerkelijke kleur, het pigment vervaagt ongeveer 40%.
 • Bij de eyeliner mag je na de behandeling de plaats koelen met een coolpack. Hierdoor wordt de zwelling aanzienlijk minder. Hoe meer er wordt gekoeld, hoe minder de zwelling. Dit heeft alleen invloed op de eerste dag direct na de behandeling.
 • Het pigment moet worden opgebouwd.. Het zit er bijna nooit in één behandeling in, meestal zijn twee behandelingen noodzakelijk. De nabehandeling mag pas na zes weken plaatsvinden omdat het dan pas van binnenuit ook helemaal genezen is.
 • Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 5-10 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.
 • Voor de lippen: maak geen gebruik van whitening tandpasta en smeer de eerste 5 dagen voor het tandenpoetsen de lippen in met vaseline, beter is om pittig eten te vermijden en geen heet drinken te nuttigen, drink de eerste uren na de behandelingen door een rietje.
 • Vermijd elke vorm van vocht en stoom. Denk hierbij aan : een vaatwasser openen die zojuist klaar is met zijn programma, een pan afgieten, langdurig warm douchen.

BELANGRIJK: Na de behandeling ontstaan er hele kleine korreltjes op de huid, dit zijn minuscule korstjes. Laat de huid dit zelf afstoten, u voorkomt zo een littekentje en het meetrekken van pigment wat in de huid zit.

 

 

                     

 

Inloggen WebshopWachtwoord vergeten?

Registreren